Stichting Opera aan de Schie organiseert een masterclass voor gevorderde amateurs en (semi-) professionals.

 

Er kunnen zes actieve deelnemers worden geplaatst.
Een deelnemer werkt aan eigen opera-repertoire,
onder leiding van Wiebke Göetjes en met pianobegeleiding
door Jean-Baptiste Milon. De dag duurt van 11.00-17.30 uur,
en de effectieve lestijd per deelnemer is 45 minuten.

 

Actieve deelname vergt een investering van 95 euro (incl. koffie/thee, lunch). De masterclass is ook toegankelijk voor toehoorders. Zij betalen 20 euro entree.

Aanmelden via persoonlijk bericht facebook of via info@opera-aandeschie.nl

Masterclass Opera Wiebke Göetjes

Zondag 19 november van 11u00 tot 17u30

OVER DE MASTER

Wiebke Göetjes (dramatische sopraan) behaalde in 1992 haar UM Diploma aan het Conservatorium van Utrecht, docente Marianne Blok, en sloot gelijktijdig de operaklas van het Koninklijk Conserva-
torium Den Haag af. Al voor haar eindexamen begon zij haar studie bij Cristina Deutekom, een samenwerking die tot het overlijden van deze grote Nederlandse zangeres (2014) duurde. Door de lange samenwerking is Wiebke één van de weinige docenten in Nederland die de geweldige techniek van mevr. Deutekom kan doorgeven. Na haar eindexamen werd Wiebke direct gecontracteerd voor de rol van Carlotta Giudicelli in de Nederlandse productie van Andrew Lloyd Webber’s The Phantom of the Opera.

Hierna volgde een engagement in Duitsland als Aida in de gelijk-
namige opera van Verdi en Elisabeth in Tannhäuser van Richard Wagner. De start van een glanzende carrière waarin zij naast Aida en Elisabeth tal van hoofdrollen zong, zoals Tosca, Madama Butterfly, Turandot, Abigaille, Senta, Ariadne auf Naxos, Fidelio aan een keur van buitenlandse operahuizen.

Intussen heeft zij zich door ontwikkeld in het dramatische sopraan vak en zong recentelijk haar eerste Elektra in Elektra van R. Strauss. Voor 2016 staat uit de Ring des Nibelungen van R. Wagner Brünnhilde/Siegfried op het programma en in 2017 zal zij Brünnhilde/Götterdämmerung zingen, beide in London.

Naast haar activiteiten als zangeres schept Wiebke er genoegen in jonge zangers te helpen bij het starten van hun carrière. Met haar Hojotoho Zangstudio organiseert zij workshops, privé zanglessen en concerten die ze voorbereiden op het doen van (buitenlandse) audities.

19

NOV

© 2017 OPERA AAN DE SCHIE  Nieuwe Haven 151, 3117 AA Schiedam – Tel. 06 515 62 856 (Hans Ritman) – info@opera-aandeschie.nl

Design www.igraph.be