Opera aan de Schie organiseert een masterclass voor gevorderde amateurs en (semi-) professionals.

Er kunnen slechts zes deelnemers worden geplaatst. Een deelnemer werkt aan eigen lied- of (barok)operarepertoire, onder leiding van Sytse Buwalda en met pianobegeleiding door Kamelia Miladinova of Jean-Baptiste Milon. De dag duurt van 11.00–17.00 uur, en de effectieve lestijd per deelnemer is 45 minuten.

Actieve deelname vergt een investering van 95 euro (incl. koffie/thee, lunch). De masterclass is ook toegankelijk voor toehoorders. Zij betalen 20 euro entree.

Aanmelden via persoonlijk bericht facebook of via info@opera-aandeschie.nl

 

Masterclass Lied, Oratorium en Oude Muziek door Sytse Buwalda

Zaterdag 21 oktober 2017 van 11u00 tot 17u00

OVER DE MASTER

Sytse Buwalda begon zijn zangstudie op vijftienjarige leeftijd. Hij studeerde bij Paul Hameleers en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne-Meyer. Masterclasses volgde hij bij Paul Esswood, Max van Egmond en John Shirley Quirck. Momenteel wordt hij gecoacht door Paula de Wit en Frans Fiselier. Al meer dan vijfentwintig jaar is hij wereldwijd een veelgevraagd solist en heeft hij het genoegen om op bijzondere podia met diverse muzikale grootheden te mogen werken als Sir David Wilcocks, Maasaki Suzuki, Edo de Waart en Gustav Leonhard in festivals zoals Het Holland Festival, Festival Oude Muziek Utrecht, Settimane Musicale Senese in Sienna, Festival Arte Sacro Madrid, Lucerne Festival, Händel Festspiele Halle, Wratislawa Cantans en Festival Ancient Music Tochigi. Het zingen van liederen is een van zijn grootste passies. Samen met luitist/gitarist David van Ooijen, (forte)pianist Vaughan Schlepp oogst hij veel succes met zijn recitals in binnen- en buitenland. Met gitaristen Saskia Spinder en mandolines Ferdinand Binnendijk vormt hij sinds 2012 Het Asteria Ensemble. Het repertoire bestaat vooral uit speciaal voor dit ensemble gecomponeerde muziekstukken door o.a. Leo Brouwer, Viktor Khioulaphides en Tom Edskes. Sytse soleerde op meer dan 125 cd's. Zijn cd-oeuvre omvat o.a. de wereldpremière opname van e Arminio van Händel o.l.v. Alan Curtis, de Susanna en de Theodora van Händel o.l.v. Peter Neumann, de Stabat Mater's van Pergolesi en Vivaldi en F. Tuma, en diverse Matthäus Passionen, motetten en alle Kantates van Bach. Hij heeft inmiddels negen solo cd's op zijn naam staan, waarvan de laatste, I Wonder as I Wander, geheel is samengesteld uit 25 jaar live-opnamen.

21

OKT

© 2017 OPERA AAN DE SCHIE  Nieuwe Haven 151, 3117 AA Schiedam – Tel. 06 515 62 856 (Hans Ritman) – info@opera-aandeschie.nl

Design www.igraph.be