Stichting Opera aan de Schie organiseert op zaterdag
12 mei  een masterclass met Maarten Koningsberger voor (semi-) professionals en ver gevorderde amateurs.

 

Voor deze masterclass kunnen zes deelnemers worden geplaatst. Een deelnemer werkt aan eigen lied/mélodie-repertoire, onder leiding van Maarten Koningsberger en met pianobegeleiding door Jean-Baptiste Milon. De dag duurt van 11.00–17.30 uur, en de effectieve lestijd per deelnemer is 45 minuten.

Actieve deelname vergt een investering van 95 euro (incl. koffie/thee, lunch). De masterclass is ook toegankelijk voor toehoorders. Zij betalen 20 euro entree.

Aanmelden via persoonlijk bericht facebook of via info@opera-aandeschie.nl

 

Masterclass Maarten Koningsberger,
lied en mélodie

Zaterdag 12 mei van 11u00 tot 17u30

OVER DE MASTER

Een grote verscheidenheid van stijlen is kenmerkend voor bariton Maarten Koningsberger. Dat geldt voor zijn operarollen, maar vooral ook voor zijn recitals, die bijna vier eeuwen repertoire omvatten. Zijn concertreizen voeren hem naar prestigieuze zalen en festivals over de hele wereld.

Hij heeft zich vooral als liedzanger een internationale reputatie verworven (De Telegraaf: “Koningsberger triomfeert in Vocale Serie Concertgebouw Amsterdam” en Trouw: “Koningsberger zingt groots recital”) o.a. in de Wigmore Hall in Londen, de Carnegie Hall in New York, de Salle Pleyel in Parijs en de Esplanade in Singapore. Hij heeft inmiddels meer dan twintig cd-opnames op zijn naam staan, waaronder Liederen van Franz Schubert met Graham Johnson (Hyperion Schubert Edition), liederen van Brahms en van Fanny Mendelssohn met Kelvin Grout, Robert Schumann met Marietta Petkova, en 17e-eeuwse consort songs met Blokfluitkwartet Brisk en Mélodies van Milhaud met Rudolf Jansen. Recent werd zijn cd met songs van Henry Purcell door het toonaangevende blad Gramophone gekozen tot “Editor’s Choice” (“Perfect Purcell on a superlative release chock-full of treasures”).

Maarten Koningsberger wordt veel gevraagd om zitting te nemen in jury’s en geeft masterclasses over de hele wereld. Hij is als docent verbonden aan het Amsterdams Conservatorium en het Centre de Musique Baroque de Versailles.

12

MEI

© 2017 OPERA AAN DE SCHIE  Nieuwe Haven 151, 3117 AA Schiedam – Tel. 06 515 62 856 (Hans Ritman) – info@opera-aandeschie.nl

Design www.igraph.be