OVER DE FILM

De film volgt vier families met verschillende nationaliteiten (Frans, Duits, Russisch en Amerikaans). Alle vier families hebben een passie voor muziek. De verschillende verhaallijnen kruisen elkaar met hun eigen filmscores.

De grootste gebeurtenis in de film is de Tweede Wereldoorlog, die de verhalen van de vier families bij elkaar brengt en het lot van sommigen bepaalt. Hoewel alle personages fictief zijn, zijn velen gebaseerd op historische artiesten en kunstenaars als Édith Piaf, Josephine Baker, Herbert von Karajan, Glenn Miller, Rudolf Noerejev enz. De Bolero brengt de vier families aan het eind van de film allemaal samen.

RESERVEREN VOOR DE FILM

U kunt telefonisch reserveren bij de VVV via 010-4733.000 op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.30 en op zaterdag van 10.00 – 17.00. Gereserveerde kaarten moeten uiterlijk een kwartier voor aanvang zijn afgehaald bij de kassa in het Wennekerpand.

Last-minute reserveren en annuleren kan vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling via 010-246.00.40.

Het eerste Klassiek Open Podium in 2018 van Opera aan de Schie vindt plaats op zondagmiddag 25 februari van 13.00-14.45 uur en wordt gehouden in het Wennekerpand, Vijgensteeg 2, Schiedam. Aansluitend op het open podium wordt de film Les Uns et Les Autres (zie hieronder) gedraaid. De film begint om 15.00 uur en duurt tot ca. 18.00 uur.

 

Met het Klassiek Open Podium richten ons vooral tot gevorderde amateurs en professioneel geschoolde musici. Zoals de naam al zegt gaat het om klassieke muziek. Het Klassiek Open Podium is een goede gelegenheid om zich voor te bereiden voor bijvoorbeeld een auditie of voor een optreden.

Voor de begeleiding is een ervaren pianist aanwezig (Jean-Baptiste Milon) waarmee kort voor aanvang tempi kunnen worden doorgesproken. Repetities zijn eventueel met hem afzonderlijk af te spreken.

Om het klassiek open podium mogelijk te maken, wordt aan de actieve deelnemers een bijdrage in de kosten gevraagd van 12 euro p.p. Actieve deelnemers krijgen een gratis filmkaartje.

Toehoorders hebben vrij entree voor het Klassiek Open Podium. Entree voor de film kost normaal 9 euro / met donateurspas 6,50 euro / 65+ zonder pas 8,00 euro. Reserveren voor de film wordt aanbevolen.

 

OPGEVEN VOOR ACTIEVE DEELNAME

Mail aan info@opera-aandeschie.nl of persoonlijk bericht via facebook. Als er zich meer actieve deelnemers aanmelden dan beschikbare plaatsen, zal de organisatie noodgedwongen een keuze maken.

Klassiek Open Podium +
film Les Uns et Les Autres

Zondag 25 februari 2018 van 13u00 tot 18u00

25

FEB

© 2017 OPERA AAN DE SCHIE  Nieuwe Haven 151, 3117 AA Schiedam – Tel. 06 515 62 856 (Hans Ritman) – info@opera-aandeschie.nl

Design www.igraph.be