Stichting Opera aan de Schie organiseert op zondag
11 februari 2018 een workshop met Francis van Broekhuizen voor (semi-)professionals of ver gevorderde amateurs.

 

In deze  workshop gaan we gezamenlijk op zoek naar de essentie van de muziek en de tekst die je zingt. Hierbij is de fysieke beleving van je stem heel belangrijk. Wat heeft de componist werkelijk bedoeld, en hoe vertolken we als zanger deze bedoeling het beste door gebruik van je klank, tekstbeleving en spel. Opera-aria's uit alle stijlgebieden zijn welkom. Maar ook met liederen kunnen we dezelfde resultaten bereiken. Jean-Baptiste Milon begeleidt aan de piano.

 

Actieve deelname vergt een investering van 95 euro.
De entree voor toehoorders is 20 euro.

Aanmelden via persoonlijk bericht facebook of via info@opera-aandeschie.nl

 

Workshop opera zingen, spelen en beleven met Francis van Broekhuizen

Zondag 11 februari 2018 van 11u00 tot 17u30

OVER DE MASTER

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. Haar stemvak is jugendlich dramatische sopraan. Naast haar werk in opera geeft Francis liedrecitals en is ze geregeld als gast te horen in diverse radio- en tv-programma's.

 

Francis heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid en later bij Opera Spanga. Zo was ze bijvoorbeeld te horen in o.a. Suor Angelica, Rusalka, Die Lustige Witwe, Elektra, Donna Giovanna,  Falstaff en Carmen. Ze was in september 2013 te zien in de Wesendoncklieder Heute van Het Geluid Maastricht (een opmaat naar Tristan und Isolde van de Nationale Reisopera) en in november 2013 als Micaëla in La Tragedie de Carmen (Nationale Reisopera en Het Geluid Maastricht). Francis is te zien in een nieuwe operafilm van Opera Spanga: Gianni Schicchi van Giacomo Puccini. In 2015 toerde Francis met Opera Trionfo door Nederland in de rol van Miss Wingrave in Owen Wingrave van Benjamin Britten. In 2016 zong zij deze rol in Osnabruck.

 

Vorig jaar vertolkte zij de rol van Lady MacBeth bij Opera Spanga.

 

11

FEB

© 2017 OPERA AAN DE SCHIE  Nieuwe Haven 151, 3117 AA Schiedam – Tel. 06 515 62 856 (Hans Ritman) – info@opera-aandeschie.nl

Design www.igraph.be